Förpackning:
Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.
Mycket mild chili av Jalapeno typ.Skördefärdig efter ca 150 dagar.Blir julröd med viss korkbildning vid full mogenhet.Frukterna kan också skördas gröna innan fullmognad för matlagning.Kraftigvuxen planta, normalt minst 90 cm.Stor variation bland frukterna, långa slanka cylindriska.8-10 cm, ca 2,5 cm i diameter.Tjockväggig med vikt på ca 30 g.
Capsicum annuum
Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.
danska/norska/finska/engelska/tyskaChilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili
Produkten har blivit tillagd i varukorgen