Vi groningstestar alltid våra frön i jord.

Tillbehör för hobby och yrkesodling.

De Cayenne, demeter/certifierat ekologiskt utsäde

52,50 kr

Förpackningar:

Finns i lager för omgående leverans
tillfälligt slut
Endast få kvar i lagret (6 st)
tillfälligt slut
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Vår ekologiska chili De Cayenne är lätt att torka och har ett Shu på 6000.

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Skördefärdig ca 125 dagar efter sådd (kallväxthus).
Tidig sort som ger rik skörd av slanka, 10-12 cm långa fasta frukter.
Växer buskformigt.
Mognar klarröda. Lätt att torka. Mycket stark.
Styrka 6000 shu som torkad på en skala 1 - 10.000 Scoville Heat Units.

Benämning på några andra språk

danska/norska/finska/engelska/tyska

Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 18/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
256705-30

Andra köpte även
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen