Vi groningstestar alltid våra frön i jord.

Tillbehör för hobby och yrkesodling.

Habanero Golden, certifierat ekologiskt utsäde

63 kr

Förpackningar:

Finns i lager för omgående leverans
På väg in
Endast få kvar i lagret (5 st)
På väg in
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn
Capsicum chinense

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
En relativt tidig Habanero.
Ger frukter som är ca 6 cm långa, 3-4 cm breda.
Avlång form, fårade.
Mognar från ljusgrönt till mörkgult.
Hela plantan gulgrön.
Anses var en av de starkaste av Habanero.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
257205-20

Andra köpte även
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen