Vi groningstestar alltid våra frön i jord.

Tillbehör för hobby och yrkesodling.

Amaluna F.1 certifierat ekologiskt utsäde

Benämning på några andra språk

danska/norska/finska/engelska/tyska

Agurk / Væksthusagurk / Kasvihuonekurkku / Cucumber / Hausgurken

Vetenskapligt namn

Cucumis sativus

Sortbeskrivning

Skördefärdig efter ca 65 dagar.

Rent honlig, men kan under dåliga förhållanden utveckla någon hanblomma.

Ger relativt korta mörkgröna frukter. Bitterfria.

För odling under tiden april-höstmånaderna i varm- eller kallväxthus.

Resistenser: Ccu/Px/CVYV.

(Ccu = Cladosporium cucumerinum. Fläcksjuka Px = Mjöldagg CVYV = Cucumber vein yellowing)

Odling

Optimal groningstemperatur: ca 25-28°C

Groningstid: ca 3 dagar

Grobarhet lägst 90%

Frö av gurka har mycket lång hållbarhet. Groningsproblem beror nästan aldrig på fröproblem. Groningens snabbhet kan dock variera något beroende på fröets ålder.

Däremot är gurka en av de mest krävande kulturer man kan odla. Det gäller hela kulturen från groning till skörd.

1. Gurkfröet vill ha hög värme i jorden för att gro. Nyare sorter har högt värmebehov. Dagtemp 22-26 °C.

2. Fröet ska sås tämligen ytligt, ca 1 cm.

3. Lägg fröet platt. Stick inte ner fröet.

4. Fröet ska ha jämn och hög fuktighet som är anpassad till temperaturen. Det är lätt att dränka fröet om temperaturen är vid nedre gränsen.

Grundgödsla med t.ex. halmig hästgödsel och täck jorden med t.ex. gräsklipp för jämnare fukttillgång. Om jorden är tät och syrefattig gror ej fröet. Kan bero på alltför riklig vattning. Gurka kräver jämn fuktighet i odlingsbädden. Även plantorna bör duschas då och då, när det är varmt och soligt. Dock ej i mulet och kyligt väder.

Vid stora temperaturvariation ökar risken för mjöldaggsangrepp.



Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
150405-10

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen