Laibacher Eis är en lättodlad bataviasallat med välsmakande blad.
Skördefärdig efter ca 65 dagar.
En ljust grön isbergsliknande sort med lite rött i ytterbladen. Anses mycket välsmakande.
Nästan som en isberg, men betydligt mer lättodlad.
Kan också rekommenderas för odling av småblad.
Motståndskraftig mot sallatsbladmögel.
Vetenskapligt namn
Lactuca sativa Capitata-gruppen
Bataviasallat är en korsning mellan huvudsallat och isbergssallat.
Odla bataviasallat
- Utsädesmängd direktsådd: ca 15 frön/m
- Såtid: förkultiveras mars-juli, direktsådd april-juli
- Sådjup: ca 1 cm
- Groningstid: ca 5-8 dagar
- Lägst/optimal groningstemperatur: 5/18°C
- Plantavstånd: 25-30 cm
- Radavstånd: ca 50 cm
- Grobarhet lägst 90%
Benämning på några andra språk
danska/norska/engelska/tyska
Bataviasalat / Bataviasalat / French Crisp Lettuce / Bataviasalat