En motståndskraftig bataviasallat med krispiga blad.
Skördefärdig efter ca 70 dagar.
En mycket vackert vinrött tonad grön sort. Blanka blad som är ganska tjocka, något krispiga och buckliga.
Kan skördas under mycket lång tid och i olika stadier.
Varierar mycket i hur röda bladen blir efter hur mycket sol det varit.
Huvudet fyller ut inifrån med tiden.
En sort med naturligt bra motståndskraft mot sjukdomar och angrepp. Även bra mjöldaggtolerans.
Förädlad av Kultursaat.
Vetenskapligt namn
Lactuca sativa Capitata-gruppen
Bataviasallat är en korsning mellan huvudsallat och isbergssallat.
Odla bataviasallat
- Utsädesmängd direktsådd naket frö: ca 15 frön/m eller plantering av plantor i plugg (96/150).
- Såtid: förkultiveras mars-juli, direktsådd april-juli
- Sådjup: ca 1 cm
- Groningstid: ca 5-8 dagar
- Lägst/optimal groningstemperatur: 5/18°C
- Plantavstånd: 25-30 cm
- Radavstånd: ca 50 cm
- Grobarhet lägst 88%
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Bataviasalat / Bataviasalat / French Crisp Lettuce / Bataviasalat