Salladsgurka, Tanja ekologiskt frö

35 kr
Förp.
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska

Salladsagurk / Salladsgurk / Avomaankurkku / Slicing Cucumber / Freilandgurken

Vetenskapligt namn
Cucumis sativus

Sortbeskrivning
Utvecklingstid ca 55 dagar.
En stortaggig gurka, en s.k. slicer.
Den har mycket tjockt skal. När vi provodlade sorten och i början skivade med skal, vilket inte gav så tilltalande intryck. Nu har vi förstått att den bör skalas vid konsumtion. Gör man det är den delikat.
Fördelen med det tjocka skalet är mycket lång hållbarhet.
Kan odlas på friland, bänk och växthus. I växthus måste man vara medveten om att den kräver pollinering. Och att den därför inte är lämplig att odla tillsammans med parthenocarpa sorter i växthuset.
Fruktens längd 25-35 cm.
Eftersom den sätter frö blir den ganska snabbt tjockare i centrum.
Bör absolut inte odlas tillsammans med parthenocarp gurka.

Odling
Utsädesmängd: ca 10 frön/strm
Såtid: från mitten av maj
Sådjup: ca 1 cm
Lägst/optimal jordtemperatur för groning: 22/30°C.
Groningstid: 5-7 dagar
Plantavstånd: ca 50 cm
Radavstånd bänk/friland: 120/150 cm
1000 frön=1M= ca 21-26 g
Grobarhet lägst 85%

Gurkfrö är känsligt i groningen. Var extra noga med att bereda en bra såbädd. Om det är torrt, vattna ett par dagar i förväg. Välta eller klappa jorden efter sådd. Om jorden är skorpbildande se till att jorden är lucker under hela groningstiden.

Använd eventuellt marktäckning för att hålla markfukten hög efter uppkomst.

Sörj för god tillgång till näring genom hela kulturen.




Artikelnummer:
1573


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt