Chilipeppar, Aciburun ekologiskt frö

35 kr

Förpackningar

Lager under inventering, beräknas klar i december. Varor som finns tillgängliga för leverans skickas på onsdagar.
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska

Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Utvecklingstid ca 145 dagar.
Denna turkiska sort har aromatisk smak.
Ser ut som en tjock de Cayenne. Styrka ungefär motsvarande. Dvs. ganska stark.
Styrka: 6000 shu.
Bra och jämn utveckling.
Längd 10-14 cm, tjockleken vid fästet är ca 20 mm eller något mindre.
Lysande röd.
Lätt att torka.
Plantan är normalt utvecklad med många grenar.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2565


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt