Chilipeppar, Cheyenne F.1 obetat

32,50 kr

Förpackningar

Lager under inventering, beräknas klar i december. Varor som finns tillgängliga för leverans skickas på onsdagar.
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

Sortbeskrivning
Skördefärdig ca 120 dagar efter sådd (kallväxthus).
Svagvuxna rikt förgrenade plantor med små blad.
Frukterna blir koniska, tunnväggiga, ca 8 cm långa, med vikt 10-12 g och med ganska hög styrka.
Styrka: 5000 shu. på en skala 1 - 10.000 Scoville Heat Units.
Orange som mogna.
Bra sort för odling i kruka/ampel.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 85% för hybridsorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.

 




Artikelnummer:
2563


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt