Chilipeppar, Elefant ekologiskt frö Chilipeppar, Elefant ekologiskt frö

Chilipeppar, Elefant ekologiskt frö

30 kr
Förp.
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska

Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Skördefärdig efter ca 135 dagar efter sådd.
En mycket speciell sort som som ger frukter som är 15-18 cm långa, ca 3 cm i fästet, med vikt: 50-80 g.
Inte så het och med tjocka väggar. Favorit i smaktest.
Mognar lite flammigt röd/grön med beige barkliknande ådring, vilket i sig gör den mycket anmärkningsvärd.
Styrka: 5000 shu. på en skala 1 - 10.000 Scoville Heat Units.
Börjar ge skörd ca 90 dagar efter utplantering, dock med stor spridning.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2561


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt