Chilipeppar, Gorria ekologiskt frö

30 kr

Förpackningar

Lager under inventering, beräknas klar i december. Varor som finns tillgängliga för leverans skickas på onsdagar.
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska

Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chil

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Utvecklingstid ca 140 dagar.
En sort från Baskien som på landets språk betyder ”liten röd”, vilket stämmer väl. Grön, mognar mörkröd.
Vikt ca 30 g, 11 cm lång, 3,5 cm i fästet.
Plantan är ganska kraftig.
Aromatisk och måttligt stark, 2 på en 10-gradig skala.
Används mest för torkning, men den är aromatisk.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2562


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt