Chilipeppar, Habanero Orange ekologiskt frö

30 kr
Förp.
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn
Capsicum chinense

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Skördefärdig ca 150 dagar efter sådd (kallväxthus).
Ger välgrenade plantor som sätter mycket rikligt med frukt. Dessa är mindre än den röda.
Vikt: 10-20 g.
Fruktig, aromatisk och het smak direkt från Karibien.
Ofta äts den rå för att behålla all arom.
Styrka 10000 shu. på en skala 1 - 10.000 Scoville Heat Units.

Odling
Såtid
förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2573


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt