Chilipeppar, Hungarian Hot Wax ekologiskt frö Chilipeppar, Hungarian Hot Wax ekologiskt frö Chilipeppar, Hungarian Hot Wax ekologiskt frö Chilipeppar, Hungarian Hot Wax ekologiskt frö

Chilipeppar, Hungarian Hot Wax ekologiskt frö

25 kr

Förpackningar

Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska

Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Skördefärdig ca 125 dagar efter sådd (kallväxthus).
Mycket tidig, långsträckta frukter från ljusgrönt mognar till gult, slutligen röda.
Riklig sättning, lång skörd.
Vikt på de enskilda frukterna 25-35 g. Längd ca 8-10 cm, ca 3 cm i diam. vid fästet.
En mycket trevlig sort med tämligen låg hetta, mer arom.
Bra till sallad, rostad, inlagd.
Lämplig i krukodling.
Styrka 4000 shu. som färsk på en skala 1 - 10.000 Scoville Heat Units.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 18/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2551


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt