Chilipeppar, Jalapeno ekologiskt frö Chilipeppar, Jalapeno ekologiskt frö

Chilipeppar, Jalapeno ekologiskt frö

30 kr

Förpackningar

Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Skördefärdig efter ca 125 dagar som grön/ca 170 dagar som röd.
Ganska svagvuxna plantor, som ger 6-8 cm långa släta frukter, vilka ofta används färska som gröna. Därför kan den skördas tidigt.
Något ojämn i utveckling.
Kanske den mest odlade av Chilipeppar. En favorit bland måttligt het chili. Krispig.
Styrka: 400 shu på en skala 1-10000 Scouville Heat Units.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2564


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt