Chilipeppar, Mustafa ekologiskt frö

32,50 kr

Förp.

Finns i lager
Finns ej i lager
.
Finns ej i lager
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk

danska/norska/finska/engelska/tyska

Chilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili

Vetenskapligt namn

Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning

Skördefärdig efter ca 125 dagar.

Först gulgrön sedan röd tjockväggig äppelformad.

Skördefärdig efter ca 125 dagar. Ger fina äppelformade frukter, med mycket tjocka väggar, ca 1 cm eller mer.

Vikt 70-120g. Ger en fast frukt som passar till fyllning. Fröhuset är litet och i detta finns ibland någon lite styrka. Men det är knappt man egentligen kan kalla denna sort Chili.

Odling

Såtid: förkultiveras i februari-mars

Sådjup: 0,5-1 cm

Groningstid: ca 2 veckor

Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C

Plantavstånd: ca 40-50 cm

Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.

Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.

Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.

Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.

Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.

Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2556


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt