Paprika av Pfefferoni-typ, Sigaretta ekologiskt frö

32,50 kr

Förpackningar

Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Peber / Paprika / Peber / Paprika / Pepper / Paprika

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Pfefferoni. Lombardo-typ.
Utvecklingstid ca 140 dagar till fullt röd.
Ger långa slanka spiralformade frukter. De blir som mogna klarröda.
Vikt ca 15 g frukt, 2 cm vid fästet, längd 15-18 cm.
Detta är en mild sort, nästan helt utan brännande styrka, avsedd för inläggningar.
Ger tidig och hög skörd.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Paprika angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2536


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt