Paprika, Quadrato d'Asti Giallo ekologiskt frö Paprika, Quadrato d'Asti Giallo ekologiskt frö

Paprika, Quadrato d'Asti Giallo ekologiskt frö

32,50 kr
Förp.
Finns i lager
Finns ej i lager
.
Finns ej i lager
Köp fler för bättre pris
Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska

Peber / Paprika / Peber / Paprika / Pepper / Paprika

Vetenskapligt namn
Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning
Skördefärdig ca 135 dagar efter sådd (kallväxthus).
En trevlig mörkgul sort, ibland med blockform, men oftast lite spetsig. Oftast bara två rum.
Skall skördas när frukten delvis slagit om till gul färg. Mognar inte helt jämnt över frukten.
Är mycket välsmakande.
Vikt ca 150 g, dvs. tämligen tunnväggig.
Lång skördetid.
Bra sort för fritidsodling.

Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Paprika odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Paprika angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
2512


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt