Groninger vinner priset som vår mest välsmakande brysselkål.
Skördefärdig ca 135 dagar efter utplantering.
För skörd i september - december.
Något ojämn men ändå överraskande enhetlig för att var öppet pollinerad.
Ger runda till något plattrunda rosor.
Kan vara något svår att skörda eftersom rosorna sitter tätt.
Vetenskapligt namn
Brassica oleracea var. gemmifera
Odla brysselkål
- Såtid: förkultiveras 15 mars-15 maj
- Sådjup: 1-2 cm
- Lägst/optimal groningstemperatur: 10/25°C
- Groningstid: ca 4-7 dagar
- Plantavstånd: ca 50 cm
- Radavstånd: ca 70 cm
- Höjd: ca 80 cm
- Grobarhet: lägst 80%
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Rosenkål / Rosenkål / Ruusukaali / Brussels Sprouts / Rosenkohl