En frisk basilika med små blad och vita blommor. Med sin limesmak passar den både i medelhavsmaten och i det asiatiska köket.
Sortbeskrivning
Ettårig.
Ljusgröna plantor med lansettlika blad och stark doft av lime och citron.
Vita blommor.
Låg, småbladig.
Allmänt om växten
Mycket god tillsammans med tomat men basilika passar till mycket mer som pastarätter, sallader, såser, grytor och pesto. Undvik dock att koka de färska bladen. Tillsätt dom sist eller alldeles före servering för att bevara smak och arom.
Basilika går utmärkt att frysa direkt efter skörd.
Basilika sägs vara lugnande, inflammationshämmande och främja matsmältningen.
Odling
Såtid: förkultiveras i februari-maj, i kruka året runt
Sådd i kruka: ca 20 frön/kruka
Sådjup: ytligt, ljusgroende
Håll gärna en temperatur om 20-25°C
Groningstid: ca 5-10 dagar
Plantavstånd: ca 25 cm
Höjd: 30-50 cm
1000 frön=1M= ca 1,40 g
Grobarhet lägst 65%