Vackra ekologiska Lollo Rosa kan odlas både som plocksallat och huvudsallat.
Vetenskapligt namn
Lactuca sativa Crispa-gruppen
Sortbeskrivning
Skördefärdig efter ca 60 dagar.
I plantans inre gröna blad med ljusröda till vinröda kanter.
Har lång hållbarhet efter skörd.
Kan odlas antingen tätt som plocksallat eller för att ge huvud. Det första är nog att rekommendera.
Denna ursprungliga Lollo Rosso är mycket ojämn. Är man ute efter riktigt snygga enhetliga huvud se de nya sorter vi också säljer.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Pluksalat / Bladsalat / Lehtisalaatti / Leaf Lettuce / Blattsalat
Odling
Utsädesmängd: ca 10-15 frön/meter
Såtid: förkultiveras mars-juli, direktsådd april-juli
Sådjup: ca 1 cm
Groningstid: ca 5-8 dagar
Lägst/optimal groningstemperatur: 5-18°C
Plantavstånd: ca 25 cm
Radavstånd: ca 40 cm
Grobarhet lägst 85%
naket frö