Skapa näringsrik planteringsjord av ditt köksavfall med Bokashi.
Hur bokashi fungerar
Bokashi består av en sammansättning av mikroorganismer som starter en mjölksyrejäsning av organiskt avfall.
Kulturen består av ekologiskt vetekli förädlat med effektiva mikroorganismer (EM).
Ditt matavfall blir till myllrande, näringsrik och levande jord på bara några veckor.
Användning
Bokashi 2 kg räcker till 3-6 månader köksbokashiproduktion i hemmet, beroende på mängden matrester och köksavfall som behandlas.
Använd 1-2 matskedar strö per liter köksavfall.
Bokashiströ kan också användas blandad med planteringsjord. Blanda endast in någon procent eller mylla ned ytligt i såbädden 1 vecka före sådd eller plantering. Det går också att varva in i en vanlig kompostering som därmed får ett rejält kvalitetslyft.
Annars används bokashi strö främst till kompostering av köksavfall, med den japanska bokashimetoden, i lufttäta hinkar.
Förvaring
Förvaras lufttätt och mörkt för optimal hållbarhet, i rumstemperatur eller svalare.