En smakrik stjälkselleri med mörkgrönt bladverk och härligt gröna stjälkar.
Skördefärdig ca. 90 dagar efter utplantering.
Välkänd kraftigvuxen sort som inte bildar sidoskott.
Blir ca 20-30 cm.
Vetenskapligt namn
Apium graveolens
Odla stjälkselleri
- Såtid: februari-mars inomhus
- Sådjup: ytligt, selleri är ljusgroende. Använd med fördel vermiculite.
- Groningstid: ca 2 veckor
- Optimal groningstemperatur: 18-20°C. Groningen hämmas om temperaturen hålls över 25°C.
- Utplanteringstid: mitten av maj-början av juni. När frostrisk är över och dygnsmedeltemperaturen är ca 13°C.
- Plantavstånd: ca 30 cm
- Radavstånd: ca 50 cm
- Grobarhet lägst 75%
Stocklöpning kan initieras av för låg temperatur under plantuppdragningen.*
Sådden och småplantorna bör inte utsättas för temperaturer under 18°C, vid sådd före den 1 april. Sätt ej ut plantorna förrän dygnstemperaturen är ca 13°C (ofta en bit in i juni).
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Bladselleri / Stilkselleri / Lehtiselleri / Celery / Schnittselleri