Ekologiskt frö av högsta kvalitet

Kort leveranstid!

Lindbloms Frö är ett anrikt företag som med mångårig erfarenhet och kontakter handlat med frö och fröleverantörer över hela Europa sedan 1984. Huvudsortimentet består av certifierade ekologiska grönsaksfröer, kryddor, blommor, mikrogrönt och frö för gröngödsel. Vi säljer sorter som passar både odling hemma och för yrkesodling. Alla våra fröpåsar handpackas hos oss i Hammenhög. 

Vårt tillbehörssortiment är odlingsprodukter och redskap av hög kvalitet som håller flera år. Vi har  pluggbrätten, plantlådor och krukor som är tillverkade av återvunnen plast. Våra kvalitetsdukar och insektsnät är slitstarka i en klass för sig. I sortimentet finns också biologiska hjälpmedel mot skadedjur och produkter för jordförbättring.

Vi på Lindbloms provodlar  nya sorter varje år.  Vi letar efter sorter som är intressanta för marknaden och som klarar det nordiska klimatet. Vårt huvudfokus ligger på ekologiska sorter med ursprung i Europa. Vi provodlar i kallväxthus och på friland och arbetet följs upp av dokumentation och utvärdering av kvalitetet efter säsong.

Med utförliga beskrivningar vill vi lära ut om både odling och användning av våra tillbehör. Vår hemsida innehåller sortbeskrivning för alla artiklar baserat på egna erfarenheter.

Det nya bolaget Lindbloms Frö & Tillbehör AB bildades hösten 2020. Vi är en grupp personer som är yrkesverksamma inom odling och trädgård, och som värnar om att det anrika fröföretaget kan leva vidare och utvecklas. För att främja den ekologiska produktionen av livsmedel behövs företag som satsar på hållbara produkter där bland annat utsädet spelar en nyckelroll. Vi vill förvalta Leif Lindbloms livsverk och vi lovar att fortsätta satsa på att utbudet av ekologiska sorter kan säkras och varianterna blir fler efterhand. Vi är även ett socioekonomiskt hållbart företag som kommer att erbjuda arbets- och yrkespraktik inom odlingssektorn, genom ett tätt samarbete med trädgårdsutbildningarna i Sverige.
Från och med oktober 2020 hyr vi lokaler i Hammenhögs Frö gamla byggnader på Österlen.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen