Ekologiskt frö av högsta kvalitet

Kort leveranstid!

Tomatfrö

Odla tomater från frö i kruka, i pallkrage, i växthus eller på friland. Vårt sortiment av tomatfrö lämpar sig i svenskt odlingsklimat för odling hemma och för yrkesodling. En tomatplanta behöver generellt förkultiveras i 8 veckor innan utplantering. Tomatfrön bör förvaras på en sval, torr plats och skyddas från direkt solljus. Hållbarheten varierar beroende på sort och förvaringsförhållanden, men de flesta frön förblir livskraftiga i flera år om de förvaras korrekt.

Så här odlar du tomatplantor från frö

Så dina tomatfrön ca. 8 veckor innan utplantering. Vi sår våra i en liten såask med ett 5 cm djupt jordlager, sådden går även bra i pluggbrätte till exempel QP96.
Täck gärna jorden efteråt med ett tunt lager fuktad vermiculite.

Vanligen gör man 2 omplanteringar, den första från såask till kruka 9x9 cm och sedan till kruka 15x15 cm, men det går också bra att vänta till efter ca. 4 veckor från sådd och omplantera till kruka 13x13 cm. Här hittar du våra krukor.

Viktigt vid omplantering är att sätta plantan djupt, ända upp till första bladparet. Detsamma gäller vid utplanteringen. Tomatplantan kommer då att sätta rötter längs stammen som är i jorden. Allt för att optimera förmågan att ta upp vatten och näring.

Odlar du tomater i växthus är det bra att binda upp plantan direkt vid plantering. Här hittar du våra tillbehör till uppbindning.

Populära produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen