EKOLOGISKT FRÖ AV HÖGSTA KVALITET
KORT LEVERANSTID!

Odla mikrogrönt

Att odla mikrogrönt i krukor eller på bricka inomhus är inte bara hälsosamt, det är också roligt, det växer snabbt och ger färska blad som lyfter smaken på mackan och i dina maträtter. Mikrogrönt, mikroblad som även kallas spirning och småblad ger näringsrika groddar och skott. De innehåller viktiga vitaminer, mineraler och enzymer som stärker oss, särskilt under årets mörkaste månader med få soltimmar.

 

 

Såhär odlar du mikrogrönt

  1. Välj ut en eller flera frösorter att odla. Välj en såask eller annan lämplig låda med hål i. Strö ut ett tunt lager jord i botten. Fungerar även med till exempel kokos eller hampamatta. Vattna sedan lätt.
  2. Strö ut ett jämnt lager frö. Ska du så ärter kan de med fördel blötläggas någon timme innan. Täck över såasken så sådden ligger i mörker. Ställ sådden varmt och håll det fuktigt (inte blött) i ungefär 3-4 dagar.
  3. När skotten är 3-4 cm höga, ta av locket och ställ fram i ljuset. Efter ett dygn är de mikrogröna skotten klara att avnjutas, och de fortsätter att växa i flera dagar. Bara klipp av och strö över en sallad, toppa en wokrätt eller en macka. 

Video: Se hur du sår mikrogrönt steg-för-steg här

 

 

Populära produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen