Laibacher Eis är en lättodlad ekologisk bataviasallat med välsmakande blad.
Vetenskapligt namn
Lactuca sativa Capitata-gruppen
Bataviasallat är en korsning mellan huvudsallat och isbergssallat.
Sortbeskrivning
Skördefärdig efter ca 65 dagar.
En ljust grön isbergsliknande sort med lite rött i ytterbladen. Anses mycket välsmakande.
Nästan som en isberg, men betydligt mer lättodlad.
Benämning på några andra språk
danska/norska/engelska/tyska
Bataviasalat / Bataviasalat / French Crisp Lettuce / Bataviasalat
Odling
Utsädesmängd direktsådd : ca 15 frön/m
Såtid: förkultiveras mars-juli, direktsådd april-juli
Sådjup: ca 1 cm
Groningstid: ca 5-8 dagar
Lägst/optimal groningstemperatur: 5/18°C
Plantavstånd: 25-30 cm
Radavstånd: ca 50 cm
Grobarhet lägst 95% för pelleterat frö