Ekologiskt frö av högsta kvalitet

Kort leveranstid!

Genovese Italiensk, stam 6, ekologiskt frö

En italiensk basilika som ger saftiga, stora blad. Smaken passar utmärkt för medelhavsköket.
Ettårig.
En Italiensk stam som ofta används i frilandsodling för pesto i Italien
Ganska stora blad, på kraftigvuxna höga plantor.
Troligen bästa sort lämpad för frilandsodling av basilika, men bör hållas kortare i kruka.

Allmänt om Basilika:

Mycket god tillsammans med tomat men basilika passar till mycket mer som pastarätter, sallader, såser, grytor och pesto. Undvik dock att koka de färska bladen. Tillsätt dom sist eller alldeles före servering för att bevara smak och arom.

Basilika går utmärkt att frysa direkt efter skörd.

Se till at skörda den genom att klippa ovanför ett bladpar, då fortsätter den växa och förgrena sig. 

Vetenskapligt namn

Ocimum basilicum

Odla basilika 

  • Såtid: förkultiveras i februari-maj, i kruka året om
  • Sådd i kruka: ca 20 frön/kruka
  • Sådjup: ytligt, ljusgroende
  • Groningstid: ca 5-7 dagar
  • Håll gärna en temperatur om 20-25°C.
  • Plantavstånd: ca 25 cm
  • Höjd: 30-50 cm
  • 1000 frön=1M= ca 1,70 g
  • Grobarhet lägst 65%

Benämning på några andra språk 

danska / norska / finska / engelska / tyska
Basilikum / Basilikum / Basilika / Basil / Basilikum



Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
3880

Senast visade produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen