En italiensk basilika som ger saftiga, stora blad. Smaken passar utmärkt för medelhavsköket.
Ettårig.
En Italiensk stam som ofta används i frilandsodling för pesto i Italien
Ganska stora blad, på kraftigvuxna höga plantor.
Troligen bästa sort lämpad för frilandsodling av basilika, men bör hållas kortare i kruka.
Allmänt om Basilika:
Mycket god tillsammans med tomat men basilika passar till mycket mer som pastarätter, sallader, såser, grytor och pesto. Undvik dock att koka de färska bladen. Tillsätt dom sist eller alldeles före servering för att bevara smak och arom.
Basilika går utmärkt att frysa direkt efter skörd.
Se till at skörda den genom att klippa ovanför ett bladpar, då fortsätter den växa och förgrena sig.
Ocimum basilicum
danska / norska / finska / engelska / tyska
Basilikum / Basilikum / Basilika / Basil / Basilikum
Produkten har blivit tillagd i varukorgen