Förpackningar:
Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.
En chilisort med upprättväxande fingerliknande frukter. Styrka 5-6000 shu (skala 1 - 10.000).Skördefärdig ca 130 dagar efter sådd (kallväxthus).Växter i kluster och kan skördas så eller som enstaka chilin.Det går också bra att skörda omogna kluster som kan eftermogna inomhus.En rätt kraftig hetta med fruktig smak.En bra sort för tillverkning av chilipulver.
Capsicum frutescens
Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Chili angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
danska/norska/finska/engelska/tyskaChilipeber / Chili-Pepper / Turkinpaprika / Hot peppers / Chili
Produkten har blivit tillagd i varukorgen