Ekologiska spetsiga paprika Dulce Italiano är söt, god och vackert röd.
Vetenskapligt namn
Capsicum annuum
ekologiskt odlat frö
Sortbeskrivning
Skördefärdig ca 145-160 dagar efter sådd (kallväxthus).
Långa koniska frukter av s.k. Corni di Toro-typ. De blir cirka 20 cm långa, 5 cm breda i nacken. Får sin röda färg lite ojämnt och sent.
Tunnväggig, söt och god smak.
Vikt ca 100 g.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Peber / Paprika / Peber / Paprika / Pepper / Paprika
Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter
Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Paprika angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen