Vi groningstestar alltid våra frön i jord.

Tillbehör för hobby och yrkesodling.

Dulce Italiano, certifierat ekologiskt utsäde

58 kr

Förpackningar:

Finns i lager för omgående leverans
På väg in
Endast få kvar i lagret (13 st)
På väg in
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Benämning på några andra språk

danska/norska/finska/engelska/tyska

Peber / Paprika / Peber / Paprika / Pepper / Paprika

Vetenskapligt namn

Capsicum annuum

ekologiskt odlat frö

Sortbeskrivning

Skördefärdig ca 145-160 dagar efter sådd (kallväxthus).

Långa koniska frukter av s.k. Corni di Toro-typ. De blir cirka 20 cm långa, 5 cm breda i nacken. Får sin röda färg lite ojämnt och sent.

Tunnväggig, söt och god smak.

Vikt ca 100 g.

 

Odling

Såtid: förkultiveras i februari-mars

Sådjup: 0,5-1 cm

Groningstid: ca 2 veckor

Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C

Plantavstånd: ca 40-50 cm

Grobarhet lägst 80% för frökonstanta sorter

Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.

Odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.

Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.

Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.

Paprika angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.

Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.




Artikelnummer:
252505-20

Andra köpte även
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen