Ekologiska paprikan Radja ger en fantastiskt stor skörd av mörkgula frukter.
Vetenskapligt namn
Capsicum annuum
Utvecklingstid ca 120 dagar.
Kratig planta som ger otrolig skörd.
Plantan blir helt av fylld med små 8 cm långa frukter, ca 4 cm vid fästet, vikt ca 40 g. Frisk i smaken.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Peber / Paprika / Peber / Paprika / Pepper / Paprika
Odling
Såtid: förkultiveras i februari-mars
Sådjup: 0,5-1 cm
Groningstid: ca 2 veckor
Lägst/optimal groningstemp: 20/30°C
Plantavstånd: ca 40-50 cm
Sådden bör ha en jordtemperatur av 20-24°C. Sänk temperaturen efter uppkomst.
Paprika odlas ungefär som den nära släktingen tomat. Den trivs bäst i en lätt, varm, lucker och välgödslad jord. Vattna rikligt. Plantorna bör duschas då och då.
Ta bort första frukten i grendelningen, så utvecklas plantorna bättre. Gallra frukterna så att de sitter på lagom avstånd så att ljus kan komma in till plantans alla delar så kan frukterna utvecklas väl.
Gallring är också viktig för att undvika risken för gråmögelangrepp. Lufta växthuset när temperaturen når 26-27°C.
Paprika angrips ofta av bladlöss. Spruta med 5 % såpa eller anv. biologisk bekämpning. Annars kan man odla i stora krukor som ställs ut vid angrepp.
Tidighetsangivelser gäller för kallväxthus.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen