En ekologisk Spagettipumpa med god hållbarhet.
Vetenskapligt namn
Cucurbita pepo Spagettipumpa-gruppen
Sortbeskrivning
Ca 100-110 dagar lagringsmogen.
Spagettipumpa.
Sent mognande, svagt rankande sort.
Medelstora, ovala frukter som mogna blir gula.
Efter kokning får fruktköttet karaktär av spagetti som går att repa ur skalet.
God hållbarhet.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Pepogræskar / Mandelgresskar / Kurpitsa / Pumpkins / Kürbis
Odling
Utsädesmängd: 2 frön sås på varje plats, sortera bort den sämsta plantan
Såti, förkultivering: slutet av april-maj, två-tre veckor före utplantering.
Såtid, direktsådd: från slutet av maj till början av juni
Sådjup: 1-2 cm
Groningstid: ca 6-10 dagar
Lägst/optimal groningstemperatur: 16/30°C
Plantavstånd: ca 80 cm
Radavstånd: ca 150-200 cm
1000 frön=1M= ca 140 g
Grobarhet lägst 80%