En motståndskraftig, vacker bataviasallat med krispiga blad.
Vetenskapligt namn
Lactuca sativa Capitata-gruppen
Bataviasallat är en korsning mellan huvudsallat och isbergssallat.
Sortbeskrivning
Skördefärdig efter ca 70 dagar.
Ny ekologisk förädling.
En mycket vackert vinrött tonad grön sort. Blanka blad som är ganska tjocka, något krispiga och buckliga.
Kan skördas under mycket lång tid och i olika stadier.
Varierar mycket i hur röda blir efter hur mycket sol det varit.
Huvudet fyller ut inifrån med tiden.
En sort med naturligt bra motståndskraft mot sjukdomar och angrepp. Även bra mjöldaggtolerans.
Förädlad av Kultursaat.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Bataviasalat / Bataviasalat / French Crisp Lettuce / Bataviasalat
Odling
Utsädesmängd direktsådd naket frö: ca 15 frön/m eller plantering av plantor i plugg (96/150).
Såtid: förkultiveras mars-juli, direktsådd april-juli
Sådjup: ca 1 cm
Groningstid: ca 5-8 dagar
Lägst/optimal groningstemperatur: 5/18°C
Plantavstånd: 25-30 cm
Radavstånd: ca 50 cm
Grobarhet lägst 88% för normalfrö