Wallonne / Valdo är en ekologisk och finflikig endivesallat.
Vetenskapligt namn
Cichorium endivia Crispum-gruppen
Sortbeskrivning
Skördefärdig efter ca 60 dagar.
Plantor med finflikiga blad och med tiden välfyllt hjärta.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Moskruset Endiviesalat / Frisee / Kähäräendiivi / Curled-leaved Endive, Fraisé / Endivien
Odling
Utsädesmängd: ca 15 frön/meter
Såtid: bör ej sås för tidigt pga stocklöpningsrisken, slutet av maj-juni rekommenderas
Sådjup: ca 1 cm
Groningstid: ca 6-10 dagar
Lägst/optimal groningstemperatur: 15/25°C
Plantavstånd: 25-30 cm
Radavstånd: 40-50 cm
1000 frön=1M= 1,2-1,7 g
Grobarhet lägst 80%