Ekologiska söta Violaceo di verona är en korsning mellan savoy- och vitkål.
Vetenskapligt namn
Brassica oleracea var. sabauda
Sortbeskrivning
Savoykål Violceae di Verona. eko (ca130-180 dagar) Sort som kan skördas under lång tid.
Denna sort är också en korsning mellan savoykål och vitkål. Är i Italien för skörd under sen höst tidig vinter. Dvs. under lång tid, eventuellt in på det nya året. Under denna tid får ytterbladen den karaktäristiska violetta färgen. Tål en del frost, men är inte den allra bästa för detta.
Är känd för sin smak med mycket sötma.
Huvudena blir täta och får en vikt på över 2 kg.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Savoykål / Savoykål / Savoijnkaali / Savoy Cabbage / Wirsing
Odling
Såtid: förkultiveras i slutet av mars-slutet av maj
Sådjup: 1-2 cm
Lägst/optimal groningstemperatur: 12/25°C
Groningstid: ca 4-7 dagar
Plantavstånd: ca 50 cm
Radavstånd: ca 65 cm