Förpackningar:
Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.
Valdor är en välsmakande vaxböna som blir smörgul i färgen.Skördefärdig efter ca 62 dagar vid sådd i slutet av maj.En sen småfröig sort som ger slanka baljor som är ca 13-15 cm långa, ca 8 mm tjocka. Baljans vikt är ca 5 g.Den blir först gröngul, för att mogna som riktigt smörgul.Sätter baljor högt på plantan.Denna sort ger skörd ganska sent men framförallt ökar skörden under ett par veckor och fortsätter ca 4 veckor.Även under de två sista veckorna är skörden bra. Bra komplement till de tidiga sorterna för förlängd säsong.Vitfröig.
Bra resistens mot mosaikvirus V1, gråmögel och bönfläcksjuka.
Phaseolus vulgaris
Blötlägg ej bönor, de ruttnar, lägg hellre mellan fuktigt papper/handduk ett dygn, och så direkt.Vi rekommenderar bönsådd på 3-5 cm djup. Djupare blir det för kallt, grundare äts fröet gärna upp.Värm jorden med täckning (fiber/halm) en vecka före sådd, om våren är kall.Allt fler förkultiverar bönor. Men var försiktig. Man vattnar lätt för mycket och då ruttnar fröet. Måste sättas ut inom två veckor.
danska/norska/finska/engelska/tyskaVoksbønne / Buskbønne / Vahapapu / Dwarf Beans / Buschbohnen
Produkten har blivit tillagd i varukorgen