Basilico Italiano Classico är en Klassisk sort från norra Italien.
Kompakta vackra plantor av Genovesetyp, med stark arom.
Något sen i utveckling.
Blad 6 x 4 cm.
Hela plantan doftar starkt och härligt.
Allmänt om Basilika:
Undvik att koka de färska bladen, tilsätt dom i stället sist eller alldeles före servering för att bevara smak och arom.
Det går utmärkt att frysa basilika direkt efter skörd.
Inom naturmedicin används basilika för sina lungnade egenskaper, främjar matsmältning och är inflammationshämmande.
Se till at skörda den genom att klippa ovanför ett bladpar, då fortsätter den växa och förgrena sig.
Vetenskapligt namn
Ocimum basilicum
Odla basilika
- Såtid: förkultiveras i februari-maj, i kruka året runt
- Sådd i kruka: ca 20 frön/i 12 cm kruka
- Sådjup: ytligt, ljusgroende
- Håll gärna en temperatur om 20-25°C
- Plantavstånd: ca 25 cm
- Höjd: 30-50 cm
- Grobarhet lägst 65%
Benämning på några andra språk
danska / norska / finska / engelska / tyska
Basilikum / Basilikum / Basilika / Basil / Basilikum