Ekologiskt frö av högsta kvalitet

Kort leveranstid!

 

 Bästa kunder

tack för det gångna odlingsåret !

Det första året blev ett utmaningarnas år för oss efter vi tog över Lindbloms. Vi hittade fantastisk duktig personal som på kort tid fick ihop de två olika avdelningarna av Lindbloms Frö. Fröna flyttade in i kyllagret och allehanda tillbehör fick plats på hyllor,pallar och i pallställ i våra nya mycket ändamålsenliga lokaler. Sen följde en frustrerande månad då ett system efter ett annat kollapsade och vi tillfälligt förlorade kontakten med er kunder och våra leverantörer. Leverantörer ute i Europa påverkades starkt av  pandemin, och vi fick inte tag på varor så snabbt som planerat. För att inte tala om Brittiska leverantörer som inte fick ordning på  ny exportregler  pga Brexit och leveranser uteblev.

Men ni kära kunder hade tålamod och fick de flesta frön i tid för sådd under våren. Pluggbrätten och bl a krukor,såmaskiner och  tomatkrokar skickades  ut till  hela Sverige och Norden. 

Flertalet av de anställda jobbar annanstans på sommarhalvåret men återkommer  på senhösten.  Alla frösorter analyseras och tillbehör packas om och fiberdukar skärs till. Förberedelserna för den kommande säsongen  är d¨igång.

Företagets forna ägare Leif Lindblom provodlade några nya sorter förra sommaren. Han bistår kontinuerligt med sina kunskaper kring sortval och val av bästa leverantörer. Några nya grönsaker finns bland nyheterna, några  gamla sorter  gör comeback  2022. Se under rubriken nyheter på hemsidan . https://www.lindbloms.se/nyheter-2021-2022

Vi försöker fortfarande hitta ekologiska och hållbara alternativ när det gäller frön och tillbehör och transporter. Vi fokuserar på frö odlat huvudsakligen i Europa, vi önskar minska vårt globala fotavtryck där det går. 

Nu påbörjar vi en ny säsong  kring odling igen, de flesta av våra sorter har fått en minsta portion som passar i hemträdgården, i pallkragar el för några sträckmeter på prov i fält. Våra sorter är alla provodlade i Svensk klimat och fröna grobarhets testas i jord av oss, så groningsprocenten är säker år för  år.

Vi som driver Lindbloms är starkt övertygade om att planer och ambitioner att öka Sveriges och EU grad av ekologiskt jordbruk är av högsta vikt. Vi måste bli medvetna om hur allt hänger ihop, hur viktigt det är att vi bokstavligen bör ta hand om jorden, att varje frö är viktigt , att vi sår hopp om framtid varje gång vi petar ner några frön i jorden. 

Vi hoppas att nya som gamla kunder hittar tillbaka till Lindbloms efter 2 minst sagt turbulenta år. Vi skall göra vårt yttersta för att leverera ekologiska fröer av högsta kvalitet till små och stora odlare. Och sommaren 2022 skall vi starta upp våra egna provodlingar igen,exakt hur och var återstår att se.

 

Nu välkomnar vi  det nya odlings året 2022. 

Ninni Henriksson,verksamhetsledare och trädgårdsmästare.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen