En väldigt uppskattad kålrabbi med krispigt, sött och trådfritt kött.
Vetenskapligt namn
Brassica oleracea var. gongylodes
Sortbeskrivning
Skördefärdig ca 70 dagar efter utplantering.
Denna, vår kanske mest uppskattade kålrabbi, är i allt 10 ggr större än vanlig kålrabbi.
Den kan bli upp till 5 kg och 20-25 cm i diameter och ändå fortfarande vara mjäll.
Krispigt, sött, absolut trådfritt kött.
Benämning på några andra språk
danska/norska/finska/engelska/tyska
Glaskål / Knutekål / Kaalirapi / Kohlrabi / Kohlrabi
Odling
Utsädesmängd direktsådd: ca 40 frön/kvm eller ca 15 frön/strm
Såtid vVäxthuskultur februari-mars
Såtid förkultivering: mars-början av juli
Såtid direktsådd: april-mitten av juli
Sådjup: 10/25°C
Lägst/optimal groningstemperatur: 10/25°C
Groningstid: ca 5-7 dagar
Plantavstånd: ca 30 cm
Radavstånd: 45-50 cm
1000 frön=1M= 2,7-6 g
Grobarhet lägst 80% för normalfrö
Grobarhet lägst 90% för storlekssorterat frö